House in Ohue, the connection under inclined planes

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

casa_en_ohue_house_in_daisaku_hanamoto_more_with_less_magazine_01

House in Ohue by the Japanese architect Daisaku Hanamoto, is located in the village of Ohue, Japan. This place is characterized by the contrast between a natural landscape with views of the mountain and the blue sky, and on the other hand, with the urban landscape of irregular houses adapted to the slope.

casa_en_ohue_house_in_daisaku_hanamoto_more_with_less_magazine_02

The plot where House in Ohue is located has a total constructed area of 126 square meters. The program is quite broad so the size of the program would be much larger than the adjoining dwellings. For this reason, it is decided to divide the volume into three parts, thus fitting into the existing urban scale.

casa_en_ohue_house_in_daisaku_hanamoto_more_with_less_magazine_03

House in Ohue fragments its roof not only to mimic itself with the neighbors but to give the interior space a new relationship. It allows to see the landscape, the mountain and the sky, in the same way that it fills the space of natural light respecting the privacy of the interior.

casa_en_ohue_house_in_daisaku_hanamoto_more_with_less_magazine_04

House in Ohue describes the relationship with the natural environment and the built through the decomposition of the classic volume of housing

casa_en_ohue_house_in_daisaku_hanamoto_more_with_less_magazine_05

The decomposition of the planes that make up the roof gives movement to combination. The large eaves generate spaces of accentuated shadows in front of the illuminated faces. In the interior these inclined planes of ceiling have their concave reflection, generating singular and welcoming spaces by their forms and by the light entrances of the intersections.

casa_en_ohue_house_in_daisaku_hanamoto_more_with_less_magazine_06

The decomposition goes further at House in Ohue. Access to housing is fragmented also in the vertical planes with a set of backsliding. The rest of the volume maintains the rotundidad in spite of the different heights between zones.

casa_en_ohue_house_in_daisaku_hanamoto_more_with_less_magazine_07

House in Ohue is conceived with the minimum materials and tonalities: white interior walls, floors and wooden furnishings that contribute to the space the sufficient warmth. On the outside the white is balanced with the gray concrete and the metallic cover in the same tone.

casa_en_ohue_house_in_daisaku_hanamoto_more_with_less_magazine_08

Photographs by Kenji Masunaga.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.