House of 27 m long in l’Eixample of Barcelona

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-1Work of the Spanish study M2arquitectura is this house in l’eixample of Barcelona, emerged from the renovation of an old apartment of 100m2 and 27m long.

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-4

The transformation can be summarized in a single operation: the integration of a long and dark corridor by the removal of partitions and a reorganization of house in l’eixample of Barcelona.

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-9

In the center of the plant is installed a moist core containing the bathroom and the open kitchen. This nucleus, white and neutral in appearance, is distinguished from the rest of the vaulted roof by the incorporation of a false roof that hides new installations.vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-2

All this set operates as a filter between the day and night zone.

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-6

In the more public end of the house in l’eixample of Barcelona have installed the social areas, while at the opposite end has installed a multipurpose room that can be occupied as a study and wardrobe room that intermediate between the master bedroom and the core services.

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-10

After removing partitions and opening spaces, the whole wall, with its 27m long, has been in sight from beginning to end offering new users a new perspective of the interior and the magnitude of the space.

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-7

The roughness of this large partition, given by the clay bricks that make it, creates a contrast with the rest of the smooth surfaces present in the furniture, walls and pavement of hydraulic tiles that are shown as unique witnesses of the original distribution.

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-11

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-5

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-8

vivienda-en-el-ensanche-house-in-ensanche-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-3

Photography: José Hevia Blach

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.