The Diana, a home for a family

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-20The Diana is a rehabilitation project, work of the RÄS architecture studio, located in a house in Barcelona.

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-1

The project is the exercise of visually, volumetrically and functionally linking two independent and non-existent entities: a commercial space on the ground floor and a first floor apartment.

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-11

The architectural strategy was based on drilling the existing slab creating a vacuum large enough to activate this relationship in section and where vertical communication is deployed through a light stairway tangent to the existing wall.

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-3 la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-4 la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-5 la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-6

As it was a ground floor, the problem of privacy was solved by recreating the access facade cladding with respect to the existing facade generating a semi-exterior patio as a filter between street and dwelling of the diana.

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-19

In the first floor, the night program is organized around the double space. The perimetral enclosures are solved with packages that include cabinets, access doors and glass partitions that allow to take the natural light of the facades to the empty of the stairs.

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-15

The materialization of the Diana, responds to the desire to recover and accentuate the original condition of the traditional country house.

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-2

A natural terracotta panel is placed on a board like the pavement and the walls are stripped to expose the original work of the brick factory with all its flaws and textures.
la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-8On the first floor of the target, a perimeter gypsum mortar tape terminates contact with the joists, causing a sense of controlled domesticity of how architecture is trying to react on a human level.

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-9

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-16 la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-10 la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-18 la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-13

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-14

la-diana-the-diana-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-7

Photography: ADRIÀ GOULA

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.