Bavaria Road Studio by West Architecture

Bavaria Road Studio_02

The Bavaria Road Studio, designed by West Architecture, is a complete refurbishment of a former Methodist Chapel in North London.

El Bavaria Road Studio, diseñado por West Architecture, es una restauración total de una antigua capilla metodista en el norte de Londres.

Bavaria Road Studio_05

The Bavaria Road Studio is a double-height space now serves as an office and studio apartment and the dual-function space is now lofted. The property measures approximately 988 sqm, to include an entrance hall, a bathroom, a huge reception room with open-plan kitchen, and a sleeping area on the mezzanine. The plywood structure supports the mezzanine and increases the sense of privacy by concealing the sleeping area. There is a very large amount of storage in the roof space, which could potentially be converted to become another mezzanine with the addition of a second staircase. The Bavaria Road Studio has a resin floor with underfloor heating.

El Bavaria Road Studio se desarrolla en un espacio con doble altura que funciona como apartamento y oficina al mismo tiempo, y se organiza como un loft. La propiedad mide aproximadamente 92 metros cuadrados, incluyendo un vestibulo, un cuarto de baño, un enorme espacio de recepción con la cocina abierta hacia él y un área de dormitorio sobre el entresuelo. La estructura de madera contrachapada se apoya en el entresuelo y aporta intimidad al dormitorio, ocultándolo. Hay una gran cantidad  de almacenaje en el espacio de azotea, que potencialmente podría ser convertido para hacerse otro entresuelo con la adición de una segunda escalera. El Bavaria Road Studio tiene un piso de resina con la calefacción bajo el suelo.

Bavaria Road Studio_04

Live work studio refurbishment on Bavaria Road Studio

Bavaria Road Studio_06Bavaria Road Studio_07

Access to the mezzanine is via an elegant folded mild-steel staircase. Made of untreated mild steel, the stairs will oxidize over time, developing a warmer, more richly textured look while continuing to draw the eye as a focal point in this admirably minimalist studio. The balustrade, which is made from birch-faced plywood, is solid to give privacy to the sleeping space.

El acceso al entresuelo se produce mediante una elegante escalera plegada de acero suave sin tratar. La escalera oxidará con el tiempo, desarrollando una textura más cálida, convirtiéndose en el elemento principal en este fantastico estudio minimalista. La balaustrada, que está construida con madera contrachapada de abedul, es sólida para dar la intimidad al espacio de descanso.

Bavaria Road Studio_00

Bavaria Road Studio_03The delicacy of the structure and the contrast of the steel and timber make the Bavaria Road Studio a delight exemple of material combination.

La delicadeza de la estructura y el contraste del acero y la madera convierten el Bavaria Road Studio en un un delicioso ejemplo para la combinación de materiales.

Bavaria Road Studio_01

 

Photos: Peter Cook

SPONSORS