Atelier-Bisque Doll by UID Architects

uid1

Japanese Architects UID made a house in osaka with a narrow white wall appears to hover around the perimeter and garden. The conventional solution is to enclose the rooms with solid walls, but in this case, architects wrapped the building in three rectangular structures, described as “belts”, which are raised above the ground to create glazed sections at the top and bottom of some of the rooms.

Los Arquitectos japoneses UID realizaron una casa en Osaka con paredes blancas estrechas que parecen flotar alrededor del perímetro y su jardín. La solución convencional es encerrar las habitaciones con paredes sólidas, pero en este caso, los arquitectos envolvieron el edificio en tres estructuras rectangulares, llamadas “cinturones”, elevadas por encima del suelo, creando secciones acristaladas en la parte superior e inferior de algunas de las habitaciones.

uid2

The exterior wall is one of the rectangular structures, giving an opened space on top and down imitating an outer fence. This structure extends from higher ground at the back to lower ground at the front. From inside, it offers partial views of the surrounding area, in order to make the building feel more expansive than its footprint. The building is occupied by a couple, one of whom is a doll artist, and it features a doll-making atelier at the front, with a workshop and meeting space, toilet, kitchen and a raised terrace facing the street.

La pared exterior es una de estas estructuras, dejando un espacio abierto por debajo y por arriba simula una valla exterior. Esta estructura se extiende desde un terreno más alto situado en la parte trasera. Desde el interior se aprecian parcialmente vistas del exterior, dando una sensación de amplitud. La casa está ocupada por una pareja, uno de los cuales es un artista de muñecas, por lo que la casa cuenta con un taller de confección de muñecas en la parte delantera, sala de reuniones, aseo, cocina y una terraza elevada frente a la calle.

uid9uid10

The house is built behind the atelier, on higher ground at the back of the site, it features a living room and traditional Japanese tatami room at one end, a kitchen-diner and bedroom at the other end, and a bathroom and toilet in the middle. t is designed to offer the occupants and visitors a variety of views, and indoor and outdoor spaces as they make their way through the site. Built-in furniture has been used instead of walls to separate spaces inside, and resin flooring features throughout so that the rooms appear to flow seamlessly from one to the other.

La casa está situada detrás del taller en la parte superior, cuenta con una sala de estar y sala de tatami japonés tradicional en un extremo, una cocina-comedor y un dormitorio en el otro extremo, cuarto de baño y aseo en el centro. Esta diseñada para ofrecer a los ocupantes y visitantes una variedad de puntos de vista entre los espacios interiores y exteriores. Los muebles tienen la función de separación de espacios, con un suelo de resina a lo largo de las habitaciones, parece que se fluya de manera natural de una habitación a otra.

uid3

uid4

uid5uid6uid8uid11

Via UID Architects

Photos by Hiroshi Ueda

SPONSORS