Cooking school in a former slaughterhouse

escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-14

The rehabilitation of this building, made by the studio Sol89, is located in a former slaughterhouse of the nineteenth century, formed by three cradles around a patio and a large emptiness of cattle arrival in Medina Sidonia, to become a new cooking school.
escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-12

The town of Medina Sidonia has a contemplable landscape of ceramic roofs that finish off the whitewashed canvases of its hamlets.
escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-13

In the profile of the city, the roofs offer the image of a great ceramic work that conforms to this topography.

escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-1.jpg

 The cooking school project proposes to generate a new space full and empty under a new cover that consolidates the new plant with the existing building.

escuela-de-hostelería-cooking-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-17

Observed from different places in the city’s profile, Medina’s roofs appear as a unique and great work of clay that conforms to the topography.

escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-9

escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-10

This new roof of the cooking school is based on the idea of ceramic plan, generating a section with skylights associated with interior courtyards that function as ventilation chimneys, which are coated ceramic pieces.

 escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-8

escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-2.jpg

The old forged structure is replaced by concrete slabs of curved intersections reminiscent of the original slabs, the partitions are lined with burnished lime mortar and the pavement with gray granulated bush. Everything is something rough and sullen, trying not to guard the memory of a place dedicated to a primitive industry, these materials, also time, build this place.

 

The well integrated lighting in the hotel school plays an important role in extolling the elements that remain after the rehabilitation.
escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-4.jpg

The demands on the project were multiple. Above all, the lighting system is perfectly integrated into the interior architecture and subtly highlights the character of the enclosure. It was necessary to satisfy the requirements of the users, creating for the staff an ideal teaching environment in a hotel school, while in public areas, visitors should find a welcoming environment where the elements that endure after rehabilitation are extolled.

escuela-de-hostelería-hotel-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-3
escuela-de-hostelería-cooking-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-15

escuela-de-hostelería-cooking-school-more-with-less-revista-rehabilitacion-arquitectura-contemporánea-16

Photography: Fernando Alda

SPONSORS