Dewsbury Road, the construction of the limit

Dewsbury Road consists of a small extension project carried out by the architect O’Sullivan Skoufoglou, in a house in Dollis Hill, London. A room that gains ground to the existing garden and that houses the kitchen and dining room in a single space. The new architecture joins the existing house with the garden, creating a new limit, connecting it visually and allowing access to the patio.

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-02

The new front built on Dewsbury Road is formed by large vertical oak fins that modulate and fragment the large glazed alcove overlooking the courtyard. These large wooden divisions allow direct permeability with the garden but maintain lateral privacy with the adjacent plots.

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-03

The interior of Dewsbury Road continues the palette of materials. A running bench ends in the lower part of the wooden ribs of the window. The new slab, also made of wooden beams, alternates opaque spaces with a skylight that illuminates the entire space.

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-04

Dewsbury Road is the example of a small but very careful intervention project that manages to give warmth to a luminous space with character

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-05

The kitchen front continues the oak wood paneling and is complemented by a cream stone mat, which integrates perfectly with the black faucet.

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-06

The wooden casing created and that forms the boundary with the garden, rests on a brick plinth, creating the area of exit and entrance to the patio. Similarly, this limit is extended by the side walls of the interior, and is transformed into storage spaces such as cabinets and shelves.

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-07

Dewsbury Road is completed with some pieces of oak furniture, like a large custom made table that accompanies the bench.

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-08

All the wooden elements were prefabricated in a family workshop. The connections between the different pieces were studied in such a way that their transport and placement were easy.

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-09

Photograph by Rory Gardiner.

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-10

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-11

Dewsbury-road-osullivan-skoufogiou-more-with-less-magazine-12

SPONSORS