House in Kozukue by Takeshi Hosaka Architects

house-in-kozukue-arquitectura-minimalista-more-with-less-1.jpg

Located in Yokohama, Japan is the recently completed residential project, House in Kozukue by Japanese architects, Takeshi Hosaka Architects. This house is for a Christian couple and a newborn baby. The clients had a strong preference to include a common room in the house, where the family, Christian friends and neighbours could come together to learn the Bible and practice the organ for Sunday services. They also wanted an outdoor space included where both the family and the visitors could enjoy natural light and wind, while keeping enough privacy.

house-in-kozukue-arquitectura-minimalista-more-with-less-4.jpg

 

The house itself is located on a gentle sloping corner lot on top of a small mountain in Shin-Yokohama. The site which had been a parking lot was surrounded by two storey houses and apartments. This house is placed at a part of the site while the other part is used for 5 rented parking lots and 2 private parking spaces, that face to the 2 side streets.

house-in-kozukue-arquitectura-minimalista-more-with-less-3

The House in Kozukue is as closed as possible, and has a wall with an entrance door, and minimum small windows on its surface, to protect itself against the environment, including the outdoor sounds of traffic. This house has enough open feeling continuing from the street and town.

House in Kozukue is a unique residence that creates a huge sense of openness by blurring its borders between its interior and exterior spaces

house-in-kozukue-arquitectura-minimalista-more-with-less-1house-in-kozukue-arquitectura-minimalista-more-with-less-5.jpg

The living spaces of the house take up only half the area of the house. On the other hand, the semi-outdoor courtyard takes up the other half of the area. The common room in the house, is the largest room. It was important to include surplus spaces or unnecessary spaces, in order to create a sense of generosity in the space. These surplus spaces are sometimes used as dining areas or leisure spaces.

All throughout the House in Kozukue, wooden columns and primary beams pass over the entire ceiling, are painted in brown, and the secondary beams are painted in white. Furthermore, 11 skylights that are on the primary beam intersections cast cross-shaped shadows.

All the photos are by Koji Fuji / Nacasa and Partners Inc.

SPONSORS