KEW House by McLaren.Excell

KEW House is the transformation of an old Victorian house in London and an old barn, located in the suburban town of Richmond. The project carried out by the McLaren.Excell study, turns a fragmented house into a multitude of rooms into a new home, with spaces connected both visually and spatially, creating a hierarchy between them.

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-01

The KEW House project builds an extension of the house in the backyard of the original house. Two volumes of a single floor, with a gable roof and attached to each other, rest on the existing facade of the ground floor.

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-02

The shape of this new adhered geometry is chamfered, looking for irregularity and contrast. In the same way the materiality with which it is constructed, by means of walls of pale masonry and mortar applied of abrupt way, all this on a base of polished concrete; stands out on the original facade, erect and distinguished, painted in dark color.

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-03

KEW House is the transformation of a fragmented dwelling into rooms in a new living space, where environments are connected and spatiality is increased

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-04

The functional organization of KEW House is established on three levels: on the ground floor reside the common rooms of living room, kitchen and dining room, which expand towards the backyard, occupying the new volumes. Thanks to the sloping roof of different slopes, the most representative spaces gain in space, incorporating openings that look towards the tree in the center of the garden. Natural light is also provided through skylights. The upper floors are reserved for rooms and toilets.

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-05

The common thread that articulates the interior is the oak wood. A large wooden base goes through the rooms to a level of flood that remains constant. The microcement floor in gray and the existing ceiling and walls are kept white.

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-06

The central core of the house, such as the kitchen on the ground floor, has a gray color associated with it. The island of the kitchen itself is formed in situ, as a concrete monolith. The details of the carpentry that embraces the entire project are taken care of, and large storage spaces will be incorporated.

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-07

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-08

The oak staircase is made by hand and extends the use of wood from the ground floor to the last level. The bathrooms complete this scheme of sculptural mass that runs and organizes all rooms of KEW House.

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-09

Photography by Simone Bossi.

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-10

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-11

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-12

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-13

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-14

kew-house-mclaren.excell-more-with-less-magazine-15

SPONSORS