Memocorp, let the light in

The Melbourne studio The Stella Collective has designed this Sydney office interior for Memocorp, and pretends to resemble a luxury penthouse or boutique hotel rather than a corporate workspace.

This design concept has been named by the studio ‘Let the light in‘, a light-filled workspace that it dedicated to the wellbeing of Memocorp’s clients and employees, as well as a collaborative care for the reimagined building.

 

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture- memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

 

Designed for property investment firm Memocorp, the 1,000-square-metre office is located on the top floor of the the 42-storey 259 George St office tower in Sydney’s financial district.

The interior designers said they wanted to create a “warm domestic penthouse-feel” that blurred the lines of hospitality and workplace, and to place “wellness at work centre-stage”.

Reminiscent of a luxury penthouse or boutique hotel, Stella focused on creating a warm domestic feel that blurred the lines of genuine hospitality and workplace, encouraging the feeling of freedom and open space showcasing the intoxicating panorama of Sydney’s skyline.

 

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

 

To take full advantage of the natural light from the wrap-around views of Sydney’s skyline from the 200-metre building, The Stella Collective opted for an open-plan layout. Large planes of steel-framed glazing is used in place of partition walls between office space and meeting rooms.

Within the space, areas for eating, working, playing and relaxing are defined by variations in floor levels. A neutral colour palette, pale oak floors, rugs, comfy sofas and pot plants add to the domestic feel.

“The scope of work traversed the entire 1,000-square-metre-space, painstakingly designing every detail, from the custom lift indicator lights, to the ventilation grills,” explained the designers.

“This approach allowed for a strict palette that reflects a feeling of wellbeing and attention to detail at every turn.”

 

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

memocorp-the-stella-collective-more-with-less-magazine-arquitecture-

 

Photographies by Peter Clarke

SPONSORS