New atrium of Savile Row office

Atrio-Savile-Row-14This project of the new atrium of the office of Savile Row, within the remodeling of the entire building in 25 Savile Row (to be completed in early 2018) and the equipment of the new offices of Derwent London, was commissioned to the studio Piercy & Company
Atrio-Savile-Row-04

Atrio-Savile-Row-08With a brief to express the company’s ethos throughout, Piercy&Company worked collaboratively with Derwent London on everything from the larger architectural interventions through to the design of furniture and the smallest details of door handles, handrails and lighting.
Atrio-Savile-Row-06

Atrio-Savile-Row-07Spread over three floors in an L-shaped building, the offices include a dedicated street level entrance, reception and exhibition area, meeting rooms, break-out spaces, open plan offices, terraces and staff eating areas.
Atrio-Savile-Row-09

Atrio-Savile-Row-05Additional space in the building was created by adding a winter garden, a glazed extension to the rear of the building at first floor level housing informal meeting and break-out space.
Atrio-Savile-Row-12And external terraces off the ground and second floor, providing informal outdoor space for employees.
Atrio-Savile-Row-01

The most significant structural intervention was the opening of the slabs to generate the new atrium and the suspension of a sculptural staircase.

Atrio-Savile-Row-11The stair opened up the circulation routes, connecting what were once isolated floors and departments by making the journey between floors inviting and easy.
Atrio-Savile-Row-13With all this, the trip between floors is attractive and easy and generates new visual relationships.

Atrio-Savile-Row-16On each floor, informal collaborative and social spaces are located next to the staircase to further stimulate interaction and connect departments visually.
Atrio-Savile-Row-15The materiality carried out with wood and steel lacquered in white makes the new atrium generated possesses a new character and spatiality which gives the appearance of a larger space.
Atrio-Savile-Row-03

The new atrium also presents a visible elegance in the careful details of architecture and furniture in accordance with the entire intervention.
Atrio-Savile-Row-02

Atrio-Savile-Row-17

Atrio-Savile-Row-10

Photography: Hufton + Crow

SPONSORS