Noma, a culinary garden village in an old military warehouse

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-01

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-34

This Noma project, the work of the BIG study, is located between two lakes and within the community of Christiania in the place of a former protected military warehouse formerly used to store mines for the Royal Danish Navy.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-16

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-06

Envisioned as an intimate culinary garden village, guests are welcome to experience a new menu and philosophy that will redefine the restaurant in the coming years.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-19

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-13

The central idea of this Noma design was to dissolve the individual functions of the restaurant and organize them into a collection of separate but connected buildings.noma-restaurante-restaurant-more-with-less-02noma-restaurante-restaurant-more-with-less-08noma-restaurante-restaurant-more-with-less-05

A total of 11 spaces, each adapted to your specific needs and built with the best materials that best suit your functions, are grouped densely around the heart of the restaurant, putting the chefs on top of everything.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-35noma-restaurante-restaurant-more-with-less-36noma-restaurante-restaurant-more-with-less-37noma-restaurante-restaurant-more-with-less-38noma-restaurante-restaurant-more-with-less-39noma-restaurante-restaurant-more-with-less-40noma-restaurante-restaurant-more-with-less-41noma-restaurante-restaurant-more-with-less-42

Each part of the restaurant experience, the arrival, the lounge, the barbecue, the wine selection and the private company, is grouped around the chefs. From their central position, they have a perfect view of each corner of the restaurant and allow each guest to follow what would traditionally happen behind the scenes.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-03

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-32

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-31

The 40-room dining room and the adjacent private dining room are made of stacked wooden planks that resemble wood neatly stacked in a wooden patio.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-12

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-30

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-10

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-29

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-28

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-15

A large skylight and a large set of sliding windows to reveal the exterior permagarden allow guests to truly feel all the seasons and natural surroundings of the restaurant.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-11

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-27

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-25

Outside, the three greenhouses are used as a garden, experimental kitchen and bakery.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-26

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-23

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-24

Each ‘building within the building’ is connected by glass covered paths so that chefs and guests follow the changes in weather, daylight and seasons, making the natural environment an integral part of the culinary experience.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-22

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-07

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-21

Guests have the opportunity to walk through each of the surrounding buildings and experience a variety of Nordic materials and construction techniques: the barbecue is a giant refuge, and the living room looks and feels like a giant, cozy fireplace, made of brick inside and outside.
noma-restaurante-restaurant-more-with-less-20

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-14

noma-restaurante-restaurant-more-with-less-18

Photography: Rasmus Hjortshoj

Description: BIG

 

SPONSORS