Residence in Miyamoto Town, by Tato

Residence in Miyamoto Town is a project carried out by Tato Architects in Osaka, Japan. The project of this house covers an area of ​​50 square meters divided into thirteen levels.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-01

This house was designed for a family of three people and their many belongings. The client requested that family members feel close to each other, regardless of where they were inside the house. Therefore, they did not want rooms that would isolate each individual but a single space that would allow at the same time to house all their belongings.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-02

The idea of ​​the project is to divide the space into platforms every 70cm. With this it is obtained that Residence in Miyamoto is the result of a set of levels that can be used as plateaus and as shelves.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-03

The different levels are built in the form of two spirals, joining from the living room to the terrace. This use of two spirals allows the creation of different environments and at the same time the possibility of touring the house in different ways.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-04

The premises for Residence in Miyamoto was not to compartmentalize and not hide, with this a new housing is created

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-05

The rectangular floor of Residence in Miyamoto is the result of the original wooden house. The current environment full of apartments and parking area will change into a residential neighborhood of tall buildings.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-06

The creation of an outdoor area inside the house is relegated to the area that receives the best light, at the last level. There are inserted two triangular terraces. The position of the windows is carried out uniformly without interfering with the structure.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-07

The steel frame up to 6.9 meters high contains the seven upper floors suspended with steel rods from the main roof beams. The lower floors are supported by a structure of square steel tubes of 75mm. The structure is divided and builds an autonomous system in itself.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-08

Little by little, Residence in Miyamoto fuses its architecture with the belongings and with the people that inhabit it, changing over time and adapting to new ways of living and relating with people and objects, and of course, with the architecture itself.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-09

Photograph of Shinkenchiku Sha.

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-10

residencia-en-miyamoto-tato-architects-more-with-less-11

SPONSORS