Ted Pause, an individual and shared time-space architectural instalation


ted-pause-pabellon-pavilion-more-with-less-design-magazine-7
Ted Pause is an architectural pavilion, designed for the TED 2017 conference in Vancouver, Canada. It had been designed  as a temporary instalation, being the result of an international competition organized by DBR. The building team is composed with designers, students and volunteers. TIArch Studio student, Alsu Sadrieva, was the general winner.ted-pause-pabellon-pavilion-more-with-less-design-magazine-1The main objective of Ted Pause, was to create a semi closed but yet open door space, that could conciliate, the inner thoughts, reunion and interaction. They choose “a moment in the forest” as a lei motive.

ted-pause-pabellon-pavilion-more-with-less-design-magazine-5

Ted Pause works as a communicative catalyst for the Vancouver community.

ted-pause-pabellon-pavilion-more-with-less-design-magazine-6Ted Pause is an ephimeral construction, but that searchs for persistence in time. Its users have the chance to use this place to think about its past, present and planning a future. An instrospective and comucational place.
ted-pause-pabellon-pavilion-more-with-less-design-magazine-8Ted Pause is built using prefabricated cross laminated wood panels (CLT) donated by Structurlam. On the other hand, the roof panels were assembled with dimensional wood and waterproofed with a shrink wrap.
ted-pause-pabellon-pavilion-more-with-less-design-magazine-3From the walls hang approximately 150 stools, made of birch plywood with CNC technology cushioned with felt donated by Filzfelt

This pavilion has the future intention of hosting all kind of events. A wooden forest for the citizens that search for an outdoor space to take a breake.

 

ted-pause-pabellon-pavilion-more-with-less-design-magazine-9

Photos by Ema Peter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPONSORS