“The Chapel”, World Building of the Year 2014

the_chapel_15

The community space “The Chapel” built in a new urban ward on the outskirt of Hochiminh city, Vietnam, has been named World Building of the Year 2014 at the World Architecture Festival in Singapore. This building is made from recycled materials and fabric of colors, designed by local studio a21studio.

El espacio comunitario “The Chapel” (la capilla) construido en un nuevo barrio urbano a las afueras de Hochiminh, Vietnam, ha sido nombrado World Building of the Year 2014 en el festival World Architecture en Singapur. Este edificio está creado a partir de materiales reciclados y tejidos de colores, llevado a cabo por el estudio local a21studio.

the_chapel_4

The Chapel is a community center designed to be a place to people, where youth can participate in activities such as conferences, weddings, exhibitions or enjoying a coffee and snack.

The Chapel es un centro comunitario diseñado para ser un espacio para la gente, donde los jóvenes puedan participar en actividades como conferencias, bodas, exposiciones o disfrutar de un café y un aperitivo.

the_chapel_3

The material base of this building is steel, architects reused steel frames and metal sheets, which were left overs from previous project to build this open space. To have a light steel structure allow architects to shorten the construction period than normal and cut prices on construction.

El material base de este edificio es el acero, los arquitectos reutilizaron marcos de acero y hojas de metal que sobraron de proyectos anteriores para construir este espacio abierto. Disponiendo de una estructura de acero ligera lo que se consiguió fue que se acortara el periodo de construcción de la obra y abaratarse los costes.

the_chapel_6

the_chapel_5

However, the available structure are not strong enough and because of that was designed a tree shaped steel column with branches spreading through the roof, and the roof as leaves from tree which cover us from the outside. On top of the roof is an opening to leave the heat.

Sin embargo la estructura disponible no es suficientemente fuerte y por ello se diseñó una columna de acero en forma de árbol con las ramas extendiendose a través del tejado, y este último actuando como las hojas del árbol que nos cubren del exterior. En la parte más alta del tejado se previó una abertura para que el calor pueda fluir y salir al exterior.

dasd

The Chapel has a cafe area where furniture used are recycled. Moreover there are three layers of color fabric which cover part of the windows, the light soak through the fabric and goes inside creating a cool and comfortable environment. Colors stand out when we are inside the space, because of the contrast with white structure.

El espacio comunitario dispone de una zona de café en la cual los muebles que se emplean son reciclados. Además se emplean tres capas de tela de colores que cubren parte de las ventanas por donde entre la luz, la cual cala por la tela y pasa creando una ambiente fresco y cómodo. Los colores resaltan cuando estamos dentro del espacio, ya que contrastan con la estructura blanca.

the_chapel_13

the_chapel_18

the_chapel_14

the_chapel_

the_chapel_2

the_chapel_7

the_chapel_17

the_chapel_11

 

The Chapel Section
the_chapel_10
The Chapel Arrangement

SPONSORS