The Village, bringing the outdoors inside

The VillageFor five years now, Danish design brand &tradition along with Copenhagen-based studio Norm Architects has been exploring how furniture and the environment they inhabit affect the way pieces are received and felt. The Village, which opened in autumn 2014 on Papirøen (Paper Island), is the culmination of this partnership and serves as &tradition’s first permanent space to showcase its collections.

Desde hace cinco años, la marca de diseño &tradition junto con el estudio con sede en Copenhague Norm Architects, se ha dedicado a explorar e investigar cómo los muebles y el entorno en el que se exponen y colocan afecta a la forma en la que las piezas son percibidas y sentidas. The Village, que abrió sus puertas en otoño de 2014 en Papirøen (Paper Island), es la culminación de esta asociación entre las dos firmas y sirve como el primer espacio permanente en el que &tradition expondrá sus colecciones.The Village

The Village NORM-THE-VILLAGE-10Right in the middle of the Copenhagen Harbour, The Village is located in a big warehouse, historically used for the storage of paper for the printed press. The original building has been stripped back to its bare minimum, leaving intact the exposed wooden roof gables and fully visible, accentuating its historical usage. Only minor changes were made: a mezzanine, inserted to house the offices, and a new floor, made of concrete and resin, creating a smooth matte surface.

En pleno centro del puerto de Copenhague, The Village está situado en un gran almacén, anteriormente utilizado para el almacenamiento de papel para la prensa escrita. El edificio original fue reducido a su mínima expresión, dejando intacta la cubierta a dos aguas de madera, acentuando su uso histórico. Sólo se hicieron una serie de mínimas alteraciones en el espacio interior: un altillo, colocado para albergar las oficinas, y un nuevo suelo, hecho de hormigón y resina, creando una superficie mate suave.The Village NORM-THE-VILLAGE-23The Village

Instead of being designed like an archetypal showroom, The Village is somewhere between functional architecture and an abstract art installation in itself.

The-Village-showroom-for-AndTradition-by-Norm-Architects_dezeen_468_16 Untitled_Session1640The Village is like an alphabet of building types, as Jonas Bjerre-Poulsen of Norm Architects says. Twelve white houses, each varying slightly in structure and size, take up the central space, standing in contrast with the warehouse structure, reflecting in the best way the philosophy of &tradition: a young company with a founding principle of tradition tied to innovation.

The Village es como un alfabeto de tipos de edificio, tal y como lo ha definido Jonas Bjerre-Poulsen de Norm Architects. Doce casas blancas, que varían ligeramente en estructura y tamaño, ocupan el espacio central, contrastando con la estructura original del almacén. Esto refleja de la mejor manera posible la filosofía de &tradición: una empresa joven con un principio fundamental de tradición ligada a la innovación.The Village NORM-THE-VILLAGE-06 NORM-THE-VILLAGE-16The minimalist execution of the houses composing The Village is inspired by the archetypical elements from village architecture, like the public piazza, the church tower, the main streets, the alley, the perfect grid and the imperfect regularities that occur by chance; creating an intimate and chaotic charm that relates to human scale. Every house is part of the same family, but with different characters and functions: some of the pavilions have set uses, from display spaces and workshops to meeting rooms and kitchen facilities; some of them are almost just like abstract sculptures with no recognisable architecture detailing; but the majority are flexible spaces, open to change.

La ejecución minimalista de las casas que comforman The Village se inspira en los elementos arquetípicos de la arquitectura de pueblo, como la plaza principal, la torre de la iglesia, las calles principales, el callejón, la cuadrícula perfecta y las imperfecciones que ocurren por azar; creando un encanto íntimo y caótico que se relaciona con la escala humana. Cada casa es parte de una misma familia, pero con diferentes caracteres y funciones: algunos de los pabellones tienen usos preestablecidos, desde espacios para exhibición y talleres hasta salas de reuniones y una cocina; algunos de ellos son casi como esculturas abstractas con ninguna carácter arquitectónico reconocible; pero la mayoría son espacios flexibles, abiertos al cambio. NORM-THE-VILLAGE-08 NORM-THE-VILLAGE-20The Village Untitled_Session1664The VillageAs a storage facility, the warehouse in which The Village is settled has very few windows. To solve this problem, Norm Architects created more roof lights and added a few more windows interspersed between the exposed wooden roof beams and trusses, as well as making the entrance façade entirely in glass. They also kept certain spaces dark on purpose, in order to be able to have different modes and ambiances inside.

Al ser un espacio destinado al almacenamiento, el edificio en el que The Village está situado tiene muy pocas ventanas y aberturas. Para resolver este problema, Norm Architects dispuso más luces en el techo y añadió nuevas ventanas intercaladas entre las vigas y cerchas de madera de la cubierta , al mismo tiempo que rehacía la fachada de entrada para que fuese totalmente de vidrio. También se mantuvieron ciertos espacios oscuros a propósito, con el fin de poder tener diferentes ambientes en el interior, haciendo que The Village sea un espacio cambiante.NORM-THE-VILLAGE-041 NORM-THE-VILLAGE-22The Village brings the outdoors inside, creating a theatrical and sensory experience. In Jonas Bjerre-Poulsen words: “building houses inside, not having to cope with weather conditions, has allowed us to create extremely minimal building types that repeated as an indoor installation and also pays an homage to some of the works by minimalist artists like Donald Judd and Richard Serra”.

The Village trae el exterior al interior, creando una experiencia teatral y sensorial. En palabras de Jonas Bjerre-Poulsen: “el construir viviendas en un interior y no tener que hacer frente a las condiciones climáticas, nos ha permitido crear una tipología de edificio extremadamente minimalista que funciona como una instalación de interior al ser repetida, al mismo tiempo que homenajea a algunas de las obras de artistas minimalistas como Donald Judd y Richard Serra”.The Village 20140307_Udvikling_af_landsbyen_Page_3

 

SPONSORS